Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Procurorii au devenit ”judecători”

© SputnikInga Albu
Inga Albu - Sputnik Moldova
Abonare
Marți, mai mulți avocați din țară au ieșit la protest, exprimându-și nemulțumirea față de aplicarea excesivă a măsurii preventive sub formă de arest persoanelor aflate sub urmărire penală.
Procurorii au devenit ”judecători”

La protest au participat mai mulți avocați din țară. Avocata Inga Albu a declarat în cadrul unui interviu pentru Sputnik Moldova că de multe ori procurorii sunt cei influențează decizia instanței de judecată. 

”În general, judecătorii sunt de acord cu demersurile procurorilor. Deseori, atunci când citim acea hotărâre, atunci ea este identică cu demersul procurorului. Mai mult ca atât, avem situații când procurorii solicită prelungirea demersurilor și noi arătăm instanței că demersul anterior înaintat, de exemplu, cu o lună în urmă, este identic demersului înaintat în ziua ședinței de judecată, este schimbată doar data. Și întrebăm cum puteți să admiteți prelungirea când nu sunt temeiuri, dar oricum se admite demersul întemeiat. De fapt, asistăm la situația când parcă procurorul ar indica judecătorului cum să înfăptuiască justiției”, spune avocata.

Fluxul de știri
0