Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Iată ce face fiscul: Apartamentele nu vor mai putea fi date în chirie ca până acum

© Sputnik / Мирослав РотарьЖилой квартал
Жилой квартал - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Persoanele care dau în chirie apartamente și nu plătesc impozite riscă amenzi și alte sancțiuni.

CHIȘINĂU, 30 iun — Sputnik. Serviciul Fiscal de Stat a desfășurat în perioada ianuarie — mai 2018 o campanie de informare a cetățenilor ce se referă la prevederile legale ce ține de darea în chirie/locațiune/arendă a bunurilor imobile.

Autoritatea fiscală națională a identificat în total 1.975 de persoane fizice care dau în chirie bunuri imobile.

În urma controalelor efectuate la persoane fizice ce dau în chirie apartamente, au fost calculate suplimentar la buget plăți de bază de 341,4 mii lei, penalități de 38,5 mii lei și amenzi în sumă de 13,5 mii lei. Ca rezultat al acțiunilor întreprinse, în perioada ianuarie — mai 2018 s-a constat înregistrarea a 3.750 de contracte de dare în locațiune/chirie/arendă a bunurilor imobile de către persoane fizice.

Persoanele fizice care dau în chirie bunuri imobile urmează să se conformeze legislației și să achite impozitul în mărime de 7 la sută din veniturile obținute. Impozitul se va achita cel târziu la data de două a lunii curente sau în avans, în orice bancă comercială sau oficiu poștal al Republicii Moldova. Persoanele fizice care nu își onorează obligațiile corespunzătoare, riscă amenzi și sancțiuni, în conformitate cu prevederile Codului Fiscal.

Fluxul de știri
0