Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cod roșu de inundații - în România, circulația pe Nistru - suspendată în Moldova - Video

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ploile torențiale din ultimele zile au făcut ravagii în România și au creat mari probleme în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 30 iun — Sputnik. Din cauza ploilor torențiale de ieri și a creșterii nivelului apei în râul Nistru, circulație pe debarcader a fost suspendată în postul vamal "Cosăuți". Serviciul Vamal le recomandă persoanelor care și-au planificat traversarea frontierei prin acest post să opteze pentru posturile vamale din apropiere: "Soroca" (tot debarcader) și "Otaci" (rutier), dislocate în apropiere.

În România situația creată de ploile torențiale este mult mia gravă. Chiar în dimineața zilei de astăzi, circulația rutieră este oprită, pe șase drumuri naţionale, pe tronsoane din judeţele Bacău, Neamţ şi Vrancea, Harghita şi Braşov în urma ploilor torenţiale care au dus la inundarea şoselelor. Ministrul de Interne de la București, Carmen Dan, a anunțat astăzi convocarea comandamentului de inundații. Prefecții din județele afectate au fost chemați la ședință, anunță digi24.ro.

De asemenea, în judeţul Botoşani, din cauza aluviunilor care au spălat terasamentul, circulaţia feroviară este întreruptă între staţiile CF Truşeşti şi Dângeni, anunţă Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

Viiturile au periclitat nu doar circulația pe căile rutiere și cele ferate, ci au inundat și gospodăriile oamenilor.

Pompierii din judeţul Vrancea au intervenit pe tot parcursul nopţii de vineri spre sâmbătă pentru scoaterea apei din gospodăriile oamenilor, după ce în urma unei ploi torenţiale au avut loc viituri rapide. De asemenea, în ultimele ore s-au produs inundaţii în municipiul Brăila, unde străzile au fost acoperite de ape în urma unei ploi torenţiale.

Astfel, în judeţul Vrancea, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în urma creşterii debitului pârâului Bălanu, au fost inundate şapte gospodării în localitatea Bordeasca Veche. Pompierii militari intervin şi la această oră pentru evacuarea apei.

Pe parcursul serii şi noptii trecute s-au înregistrat peste zece solicitări de evacuare a apei acumulate în gospodăriilor localnicilor din Nistoresti, Gura Caliţei, Tulnici, Coteşti, Mărăşeşti şi Urechesti.

Potrivit Serviciului de Gospodărire a Apelor Vrancea, vineri seară, în intervalul 18.00-21.00, s-a inregistrat un record de precipitaţii, maxima înregistrată la staţia hidrometrică Tulnici fiind de 71,5 l/mp.

Fluxul de știri
0