Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cobza, instrumentul redescoperit de muzicieni - Ce popularitate are

© SputnikViorica Cibotaru
Viorica Cibotaru - Sputnik Moldova
Abonare
Cobza este un instrument muzical care înainte era des folosit de muzicieni. Numai că în ultima perioadă a cam fost uitat. Unii artiști însă l-au redescoperit.
Cobza, instrumentul redescoperit de muzicieni - Ce popularitate are

Printre aceștia este și Viorica Cibotaru, care mereu iese pe scenă cu cobza în mâini. Așa a reușit să-și impresioneze publicul, care de fiecare dată când o vede pe scenă, vrea să-i asculte melodiile acompaniate de către corzile acestui instrument muzical.

„Ar fi mare păcat dacă am trece cu vederea acest instrument. Într-o perioadă a fost pe cale de dispariție. Iar eu mergând să studiez la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, catedra folclor, profesorii au readus la viață acest instrument. Mai mult, l-au pus ca instrument de studiu obligatorie", a spus artista.

Viorica Cibotaru a mai declarat pentru Sputnik Moldova că acum lucrează la 12 melodii, pe care intenționează să le adune pe un CD. Când va fi lansat acesta, dar și ce planuri de vacanță are interpreta, ascultați în interviul de mai sus.

Fluxul de știri
0