Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dorul de casă - rana moldovenilor plecați peste hotare

© SputnikDiana Sava-Daranuța
Diana Sava-Daranuța - Sputnik Moldova
Abonare
Cu părere de rău, tot mai mulți moldoveni aleg să plece la muncă peste hotare în căutarea unei vieți mai bune. Cu toate acestea, gândul le este tot acasă, la cei dragi. Poeziile, graiul, doinele strămoșești sunt leagănul de alinare a dorului nemărginit de casă.
Dorul de casă - rana moldovenilor plecați peste hotare

Invitata emisiunii "Sputnik Matinal", poeta Diana Sava Daranuța a recitat poezia,,Dor de casă" care este un ecou dureros petnru cei din diasporă. Scriitoarea a vorbit despre sentimentul de dor care îi macină pe moldovenii de peste hotare.

"Rămân optimistă la capitolul plecării moldovenilor peste hotare și cred că mulți conaționali de-ai noștri se vor întoarce acasă. A fost o perioadă când am vrut și eu să plec, dar am decis să rămân în țară. Sentimentele și emoțiile pe care le trăiești acasă nu pot fi resimțite nici într-o altă țară. Oamenii din Republica Moldova sunt foarte harnici și mulți se întorc acasă să-și construiască tot de la început. Este adevărat că trecem printr-o perioadă mai puțin ușoară, dar sper din tot sufletul că lumea care a plecat treptat se va întoarce", relatează Diana Sava Daranuța.

Totodată, scriitoarea a îndemnat lumea să se întoarcă acasă și să-și continue o viață frumoasă aici, acasă.

Versurile poeziei patriotice,,Dor de casă" le puteți asculta în fișierul audio atașat mai sus.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0