Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Expert: Doritorii de a se muta cu traiul în Rusia vor obține mai ușor permisul de ședere

© Sputnik / Vladimir Vyatkin / Accesați arhiva multimediaLe Kremlin de Moscou et le drapeau russe
Le Kremlin de Moscou et le drapeau russe - Sputnik Moldova
Abonare
Politologul și jurnalistul Iuri Svetov a comentat pentru Sputnik decizia președintelui rus de a simplifica procedura de perfectare a documentelor pentru obținerea cetățeniei Federației Ruse.

CHIȘINĂU, 29 iunie — Sputnik. La indicația președintelui Rusiei, Vladimir Putin, MAI și Ministerului Muncii urmează să elaboreze, până în luna septembrie curent, un proiect de lege privind obținerea permisului de ședere pentru cetățenii străini.

Pașaport - Sputnik Moldova
Societate
Moldovenii ar putea renunța mai ușor la cetățenie. Iată ce propune Guvernul

Politologul și jurnalistul Iuri Svetov a calificat această decizie ca fiind una corectă, însă întârziată.

„Oamenii au fost mereu nedumeriți, de ce Rusia nu a făcut acest lucru mai devreme. Noi vedem doar cum alte țări își oferă pașapoartele, în cazul în care o persoană este legată într-un fel sau altul de această țară, dacă are anumite rădăcini sau vorbește în acea limbă. Pe când la noi oamenii trebuie să facă față unui șir de obstacole birocratice pentru a obține cetățenia. Dacă cineva are rude originare din Rusia, dacă vorbește limba rusă, în acest caz caz avem nevoie de așa oameni", a menționat Sovetov.

Potrivit acestuia, astăzi toată lumea luptă pentru imigranții apți de muncă.

Fluxul de știri
0