Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Juncker merge în SUA, fără prea mari speranțe: Trebuie să diminuăm nivelul tensiunilor

© REUTERS / Vincent KesslerEuropean Commission President Jean-Claude Juncker addresses the European Parliament in Strasbourg, France, September 9, 2015
European Commission President Jean-Claude Juncker addresses the European Parliament in Strasbourg, France, September 9, 2015 - Sputnik Moldova
Abonare
Jean-Claude Juncker pleacă peste ocean pentru a prezenta poziția adoptată de UE, în speranța că va reuși să diminueze tensiunile dintre Washington și Bruxelles.

CHIȘINĂU, 29 iun — Sputnik. În cadrul vizitei sale la Washington, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, va dezvălui detalii cu privire la punctele de vedere și abordările blocului comunitar, considerând că este nevoie de o detensionare a relațiilor dintre UE și SUA.

Merkel a anunţat destrămarea NATO? „Europa să-şi ia destinul în propriile mâini">>>

"Voi merge la Washington și voi prezenta punctul de vedere european… Trebuie să facem aceste relații mai puțin dramatice. Și noi, și SUA avem nevoie de aceste relații. Nu sunt convins că vom reuși să ajungem la o înțelegere între UE și SUA, însă vom încerca s-o facem", a declarat Juncker în cadrul unei conferințe de presă după summitul liderilor de state UE.

Fluxul de știri
0