Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Crimă odioasă: Un polițist și mama sa l-au lăsat fără casă pe un om bolnav psihic

© Sputnik / Виталий Белоусов / Accesați arhiva multimediaCătușe
Cătușe - Sputnik Moldova
Abonare
Un polițist și mama acestuia au profitat de problemele psihice pe care le are un bărbat și l-au lăsat fără acoperiș deasupra capului.

CHIȘINĂU, 29 iun — Sputnik. Un ofiţer superior de sector din cadrul Inspectoratului de Poliţie Centru al Direcţiei de Poliţie Chişinău, împreună cu mama sa, vor compărea în fața instanței pentru că au deposedat, prin escrocherie, de apartament un bărbat bolnav psihic. Procuratura municipiului Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a expediat cauza penală de învinuire a celor doi în judecată.

Polițist - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Societate
Trafic de influență: Vezi în ce dosar este vizat un fost polițist

"Potrivit probatoriului, în intervalul 2016 — 2017, primind spre examinare plângerile unui bărbat care reclama acţiunile ilegale ale vecinului de bloc, poliţistul, folosind situaţia de serviciu, a pus la cale o schemă criminală de a-l deposeda pe denunţător de propriul apartament, antrenând-o în toată „afacerea" pe propria mamă", anunță Procuratura Generală într-un comunicat.

Polițistul a reușit să-l convingă pe petiționar că-i va soluționa conflictul cu vecinul și a intrat în posesia cărții de imobil care atesta dreptul de proprietate al bărbatului asupra apartamentului în care locuia.

Ulterior, prin înşelăciune, cei doi au dus bărbatul la notar, unde l-au obligat să semneze contractul de vânzare-cumpărare a imobilului care-i aparţinea cu drept de proprietate.

Victima suferea de o maladie psihică cronică, iar sectoristul și mama sa au profitat de acest fapt, obligându-l să semneze tranzacţia şi deposedând-ul astfel, prin înşeleciune, pe bărbat de apartamentul cu două camere, situat în centrul Capitalei, estimat la 330 mii de lei.

În prezent, inculpaţii au interdicţia de a părăsi ţara, iar procurorii au dispus aplicarea sechestrului pe apartamentul respectiv pentru asigurarea restituirii prejudiciului cauzat victimei. Concomitent, procurorii verifică şi legalitatea acţiunilor notarului care a autentificat respectiva tranzacţie imobiliară. Pentru asemenea acţiuni, legislaţia prevede închisoare de la 8 până la 15 ani.

Fluxul de știri
0