Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Îngrozitor: Iată ce riscăm să cumpărăm în piețele din Capitală

© Sputnik / Miroslav Rotariуличные торговцы
уличные торговцы - Sputnik Moldova
Abonare
Deși oamenii legii încearcă să descurajeze comerțul cu produse de o calitate îndoielnică în piețe și magazine, amenzile nu par să-i sperie pe cei care obișnuiesc să facă bani punând în pericol sănătatea consumatorilor.

CHIȘINĂU, 29 iun — Sputnik. Inspectorii de patrulare au oprit în această dimineață o mașină în care au depistat circa 350 de kg de carne de oaie, fără acte de proveniență. Vehiculul venea din direcția Glodeni.

În timpul verificării mijlocului de transport, șoferul nu a putut prezenta vreun acte de proveniență a mărfii. Din spusele acestuia, carnea urma să fie comercializată în Capitală.

Marfa a fost confiscată, iar pe acest caz a fost întocmit un proces-verbal. Dacă va fi găsit vinovat de transportarea mărfurilor fără dovada originii şi a provenienței ei, șoferul riscă o amendă de la 3 000 la 4 500 de lei.

În acest context, Inspectoratul Național de Patrulare recomandă cetățenilor să procure carne proaspătă doar din locuri autorizate şi de la agenții economici autorizați sanitar-veterinar.

Fluxul de știri
0