Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Socialiștii ar putea ieși la protest alături de Năstase și Sandu? Iată ce spune Novac

© SputnikGrigore Novac
Grigore Novac - Sputnik Moldova
Abonare
Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr au anunțat că vor ieși din nou la proteste împotriva nevalidării mandatului primarului ales Andrei Năstase de către Curtea Supremă de Justiție.
Socialiștii ar putea ieși la protest alături de Năstase și Sandu - Iată ce spune Novac

În cadrul emisiunii " Logica Puterii" de la Sputnik Moldova, deputatul socialist Grigore Novac a fost întrebat de jurnalista Tatiana Cebotari dacă socialiștii nu consideră de cuviiță să iasă la protest alături de PAS și PPDA, în condițiile în care liderii PSRM afirmă că deciziile instanțelor de judecată au fost selective și cu iz politic.

"Noi nu excludem, dar cum putem să ne aliniem acelor proteste în condițiile în care acolo sunt lozinci unioniste. În consițiile în care unii au stat cu drapelul Romîniei în mână. Ai noștri consideră că asta nu-i normal. Noi nu putem protesta alături de Chirtoacă", a declarat Grigore Novac.

Curtea Supremă de Justiție a dat luni, 25 iunie, ultimul verdict în cazul validării rezultatelor turului doi al alegerilor noi în municipiul Chișinău, din 3 iunie. CSJ a menținut în vigoare decizia instanțelor ierarhic inferioare.

Ședința de judecată la CSJ s-a desfășurat cu ușile închise. În timpul ședinței, în fața sediului CSJ s-a desfășurat un protest, susținut de Andrei Năstase și liderul PAS, Maia Sandu și simpatizanții acestora.

În urma deciziei de astăzi a CSJ, Primăria Chișinău va fi administrată până în vara anului viitor de un primar interimar. Potrivit Codului Electoral, dacă vacanţa funcţiei de primar al localităţii a apărut în ultimul an înainte de expirarea mandatului, alegeri noi pentru funcţia de primar nu se organizează. Următoarele alegeri generale locale în Republica Moldova urmează să se desfășoare în luna iunie a anului 2019.

Fluxul de știri
0