Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Număr-record de autogoluri la Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Accesați arhiva multimediaCroația și-a apărat statutul de lider al grupei
Croația și-a apărat statutul de lider al grupei - Sputnik Moldova
Abonare
În faza grupelor a Campionatului Mondial de Fotbal-2018 a fost stabilit un record în privința numărului de autogoluri înscrise în cadrul unui asemenea eveniment sportiv.

CHIȘINĂU, 28 iunie — Sputnik. În faza grupelor a Campionatului Mondial de Fotbal-2018, opt sportivi au înscris goluri în propria poartă. Recordul precedent a fost stabilit în Franța cu șase autogoluri, la Campionatul Mondial de Fotbal-1998, menționează R-Sport.

Al șaptelea gol-record în propria poartă a fost trimis de fundașul echipei naționale a Mexicului Edson Alvarez, în meciul cu Elveția. Cel de al optulea autogol a fost înscris în cadrul meciului dintre selecționatele Elveției și Costa Rica: portarul echipei elvețiene, Yann Sommer, nu a reușit să respingă penalty-ul executat de Bryan Ruiz, balonul lovind bara, apoi pe Sommer și intrând, în cele din urmă, în poarta.

În meciul dintre mexicani și suedezi a fost atins încă un record în istoria campionatelor mondiale. Fundașul echipei naționale a Mexicului Jesús Gallardo a obținut cel mai „timpuriu" cartonaș galben. Episodul s-a produs în secunda a 15-a a meciului.

Primul în istorie Campionat mondial de Fotbal organizat pe teritoriul Rusiei are loc în perioada 14 iunie — 15 iulie. Meciurile se desfășoară în orașele Moscova, Kaliningrad, Sankt Petersburg, Volgograd, Kazan, Nijni Novgorod, Samara, Saransk, Rostov pe Don, Ekaterinburg și Soci. Samara este gazda a șase meciuri: patru din faza grupelor, inclusiv cel cu selecționata Rusiei, precum și jocurile din 1/8 și 1/4 finală.

Fluxul de știri
0