Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Cele mai bine cotate universități din Rusia, în viziunea Forbes

© Sputnik / Сергей Мальгавко / Accesați arhiva multimediaСтуденты философского факультета
Студенты философского факультета - Sputnik Moldova
Abonare
În total, în topul celor mai bune universități din Rusia au fost incluse 20 de instituții de învățământ superior.

CHIȘINĂU, 28 iunie — Sputnik. Școala de Economie din Rusia a fost considerată cea mai bună instituție de învățământ superior în clasamentul universităților din Rusia, întocmit de Forbs, comunică RIA Novosti.

„Redacția Forbes prezintă primul său clasament al universităților. Autorii nu au ținut cont doar de calitatea studiilor sau de activitatea științifică și de cercetare, internațională și financiară, ci au apreciat și perspectivele de carieră ale studenților", potrivit unei note a publicației.

Printre criteriile care au stat la baza evaluării se află salariul mediu pe care îl au foștii absolvenți, dacă sunt printre ei miliardari și moștenitori ai acestora, funcționarilor de succes, membri ai consiliilor de directori în marile companii rusești și internaționale.

Studenți, ore, universitate - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Tot mai puțini tineri din Moldova aleg să facă studii superioare

Școala de Economie din Rusia a acumulat 50,73 puncte din 100 posibile. Pe locul doi se află Academia Economiei Naționale și Serviciului de Stat de pe lângă președintele Rusiei (50,3 puncte). Locul trei i-a revenit Institutului Fizico-Tehnic din Moscova (49,92 puncte).

Totodată, în topul celor mai bune instituții au intrat Universitatea Națională de Cercetări Tehnologice (49,43 puncte), Institutul de Stat de Relații Internaționale al MAE al Rusiei din Moscova (48,9 puncte), Universitatea de Stat din Moscova „M. V. Lomonosov" (48,38 puncte), Universitatea Națională de Cercetări în domeniul Tehnologiilor Informaționale, Mecanicii și Opticii (47,08 puncte), Universitatea de Stat a Petrolului și Gazului „I. M. Gubkin" din Rusia (47, 07 puncte).

În total, în clasament au fost incluse 20 de instituții de învățământ superior.

Fluxul de știri
0