Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Plajele din Ucraina care trebuiesc evitate

© Sputnik / Nikolay Hiznyak / Accesați arhiva multimediaOdpoczynek na plaży
Odpoczynek na plaży - Sputnik Moldova
Abonare
Care plaje din Ucraina nu prezintă pericol pentru scăldat și este mai bine să-ți petreci vacanța?

CHIȘINĂU, 28 iunie — Sputnik. Suntem în plină vară, iar moldovenii caută să ajungă cât mai repede la mare. Mulți dintre concetățenii noștri aleg pentru odihnă plajele din Ucraina, fie chiar și numai pentru un sfârșit de săptămână. În primul rând, este mai aproape, iar în al doilea rând, s-au obișnuit să meargă acolo. Dar cel mai important lucru este că îi costă ieftin. Ce-i drept, înainte de a pleca în Ucraina, trebuie de ținut cont de faptul că nu la toate plajele din această țară apa este bună pentru scăldat.

Punct de control la frontieră - Sputnik Moldova
Societate
Plecați în vacanță? Poliția precizează: Ce trebuie să știți ca să nu fiți întorși din drum

„Apa de pe 96% din plajele ucrainene este destul de periculoasă pentru scăldat. Aceste date au fost publicate de Centrul Sănătății Publice, bazându-se pe rezultatele expertizei apei efectuate în perioada 15 — 21 iunie", scrie pe site-ul Ministerului Sănătății al Ucrainei.

Ministerul a publicat lista plajelor (fluviale și maritime) la care este mai bine să renunți. În special, conform informației plasate pe site-ul Ministerului Sănătății, trebuie ocolite plajele „Strelka" și „Raduga" din Nikolaev, Plaja centrală din Zaporojie, plaja orășenească „Levoberejnâi" și Plaja centrală din Mariupol.

Potrivit datelor Centrului Sănătății Publice, în perioada 15 — 21 iunie au fost analizate peste 500 probe de apă prelevate de pe teritoriile regiunilor sudice ale Ucrainei care au ieșire la mare. Dintre acestea, 2% nu corespund cerințelor standardului privind poluarea microbiologică.

Mai multe informații cu privire la starea plajelor din Ucraina pot fi găsite pe site-ul ministerului sau al Centrului Sănătății Publice.

Fluxul de știri
0