Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Danemarca încearcă blocarea proiectului „Nord Stream -2”

© Sputnik / Grigoriy Sisoev / Accesați arhiva multimediaNord Stream
Nord Stream - Sputnik Moldova
Abonare
În parlamentul Danemarcei a fost înaintat un proiect de lege care ar putea permite blocarea realizării proiectului gazoductului „Nord Stream -2”.

CHIȘINĂU, 28 iun — Sputnik. Danemarca ar putea adopta o lege care să permită blocarea proiectului construcției gazoductului „Nord Stream —2", a declarat în cadrul unei conferințe de presă prim-ministrul țării, Lars Løkke Rasmussen, anunță postul de televiziune Pryamoi.

Рабочий визит президента РФ В. Путина в Австрию - Sputnik Moldova
Rusia
Putin: Austria susține proiectul Nord Stream-2

În parlament a fost înaintată o inițiativă legislativă care ar putea permite blocarea sau amânarea realizării proiectului.

"Poziția mea este că proiectul are implicații geopolitice, europene și Danemarca nu poate decide. Nu ne-am hotărât când vom lua o decizie finală și este de fapt foarte greu de prognozat (când se va întâmpla n.r.)", a declarat premierul danez.

De asemnea, Rasmussen a propus dezbaterea acestui proiect la nivel europeană, în scopul unei analize serioase și echilibrate a tuturor riscurilor și rolului Ucrainei în calitate de teritoriu de tranzit al combustibilului.

Fluxul de știri
0