Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Află care sunt profesiile râvnite de absolvenții liceelor din acest an

© Photo : Facebook / Vasile BasVasile Bas
Vasile Bas - Sputnik Moldova
Abonare
Dreptul și economia rămân a fi cele mai solicitate specialități pe care le aleg tinerii din Moldova. Cel puțin asta afirmă Directorul Liceului Teoretic "Constantin Stere" din orașul Soroca.
Află care sunt profesiile râvnite de absolvenții liceelor din acest an

Ministerul Educației a anunțat rezultatele preliminare ale sesiunii de bază a examenului de Bacalaureat. Elevii care nu sunt de acord cu nota primită, au la dispoziție 48 de ore pentru a depune contestațiile în instituțiile de învățământ în care s-au desfășurat examenele. După examinarea contestațiilor, rezultatele finale vor fi anunțate în data de 6 iulie 2018.

Solicitat de radio Sputnik Moldova, Directorul Liceului Teoretic "Constantin Stere" din orașul Soroca, Vasile Baș, a declarat că rata de promovare a examenelor în liceul pe care îl reprezintă este de 98 %. Din numărul total al absolvenților claselor liceale, doar cinci elevi s-au ales cu note negative.

Potrivit directorului, camerele de supraveghere nu mai sunt o sperietoare pentru elevi. "Camerele de supraveghere nu i-au intimidat și nu au fost un impediment pentru absolvenți, deoarece în instituția noastră sunt instalate 26 camere de filmat, iar elevii s-au obișnuit cu ele. Examenele de absolvire a gimnaziului și tezele semestriale la fel se petrec sub supraveghere video", a precizat interlocutorul.

Vasile Baș menționează că itemii din testele de examene au fost formulați conform programei de studii și elevii care s-au pregătit pe parcursul anilor nu au întâmpinat dificultăți pentru a obține o notă bună.

La capitolul orientare profesională, directorul a remarcat că, de regulă, absolvenții liceelor aleg să-și continue studiile la facultățile de top precum ar fi dreptul sau economia. Baș Vasile spune că în timpul activității sale de 12 ani în calitate de director, doar doi absolvenți ai Liceului Teoretic "Constantin Stere" au devenit profesori, ceea ce semnifică o tendință de scădere a interesului tinerilor față de unele profesii importante pentru societate.

Ce părere are Directorul Liceului Teoretic "Constantin Stere" din orașul Soroca despre promoția anului 2018 și despre trecerea la uniforme școlare în instituțiile de învățământ, aflați din fișierul audio atașat.

Fluxul de știri
0