Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vine iarăși potopul: Iată când ajunge în Moldova

© Sputnik / Павел Лисицын / Accesați arhiva multimediaСильный ливень
Сильный ливень - Sputnik Moldova
Abonare
Prognoză meteo îngrijorătoare: după prăpădul de săptămâna trecută, Moldova va fi afectată iarăși de vreme extremă. Precipitațiile ar putea fi și mai puternice.

CHIȘINĂU, 26 iun — Sputnik. Administrația română de Meteorologie a emis avertizări cod portocaliu şi cod galben de ploi abundente şi vânt puternic, valabile până miercuri, 27 iunie, ora 23.

Potrivit meteorologilor români, vremea se va strica din această noapte. Vor cădea precipitații în aproape toate regiunile țării, însă vor fi mai abundente în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, sudul și estul Transilvaniei.

În estul și sud-estul României instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

Furtună în Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Prognoza meteo: Ne așteaptă o vară cu fenomene extreme

Nu scapă de furia naturii nici Moldova, doar că aceasta se va declanșa câteva ore mai târziu. Prognozele meteorologilor moldoveni sunt alarmante. După prăpădul de săptămâna trecută, aceștia au emis pentru miercuri o nouă avertizare cod galben de averse puternice, descărcări electrice, vijelie și grindină. Avertizarea va fi valabil în perioada 27.06, ora 15 — 30.06, ora 12.

Astfel, din după amiaza zilei de miercuri se prevăd averse însoțite de descărcări electrice, seara pe 27.06 temporar puternice (15-25 l/m2 în 12 ore și mai puțin), izolat foarte puternice (50-60 l/m2 în 12 ore și mai puțin), cu grindină și intensificări ale vântului cu aspect de vijelie de până la 15-20 m/s.

Temperaturile vor rămâne însă confortabile. Valorile termice maxime în perioada respectivă vor oscila între 26 și 28 de grade Celsius. Ploile vor conteni abia duminică.

Fluxul de știri
0