Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Terapie inovativă: Savanții au identificat o metodă de prevenire a cancerului

© Sputnik / Варвара Гертье / Trecere la banca de fotografiiChirurgi în timpul operației - poză simbol
Chirurgi în timpul operației - poză simbol - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Este mai simplu să previi decât să tratezi; toți medicii afirmă într-un glas acest lucru, inclusiv oamenii de știință din Toronto.

CHIȘINĂU, 26 iunie — Sputnik. Savanții de la Centrul de Studiere a Cancerului „Principesa Margaret" din Toronto, Canada, au propus o metodă care poate contribui la prevenirea cancerului mamar la femeile cu un risc sporit de dezvoltare a acestei maladii, comunică RIA Novosti cu trimitere la portalul specializat MadicalExpress.

Vin - Sputnik Moldova
Combinaţia dintre vinul roşu şi ciocolată - efecte neașteptate asupra sănătății

Glandele mamare sunt constituite din două tipuri de celule formate din așa-numitele celule progenitoare. Proliferarea acestora, provocată de acțiunea hormonului sexual progesteron, este legată de riscul dezvoltării cancerului mamar. În afară de aceasta, numărul celulelor respective este mai mare la femeile cu mutația genei BRCA 1 sau a altora care de asemenea sporesc șansele dezvoltării acestei maladii.

După experiențele efectuate asupra celulelor glandelor mamare, savanții au ajuns la concluzia că un șir de substanțe ca, de exemplu, decitabina, sunt capabile să suprime proliferarea celulelor progenitoare, în special la femeile cu mutația genelor BRCA 1 și BRCA 2. Potrivit savanților, aceste rezultate pot contribui la crearea unor noi metode de prevenire a cancerului mamar.

Fluxul de știri
0