Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Care va fi impactul uniformelor școlare în instituțiile de învățământ

© Sputnik / Miroslav RotariZinaida Gribincea
Zinaida Gribincea - Sputnik Moldova
Abonare
Din 2019, uniformele școlare ar putea fi obligatorii în toate instituțiile de învățământ din țară.
Care va fi impactul implementării uniformelor școlare în instituțiile de învățământ

Noua regulă privind obligativitatea purtării uniformei școlare în instituțiile de învățământ din țară va avea un șir de beneficii asupra personalității elevilor și va stimula procesul educațional, spune psihologul Zinaida Gribincea. Potrivit profesorului universitar, odată cu implementarea uniformelor școlare va fi combătut fenomenul discriminării și agresivității între copii.

„Uniformele școlare cultivă sentimentul solidarității între elevi. Se formează identitatea de grup și acest lucru este foarte important. Cred că sunt mai multe argumente în favoarea uniformei școlare. Uniforma școlară îl disciplinează pe copil. Totodată, copilul nu ajunge să fie prea mult preocupat de hainele pe care le va îmbrăca mâine. De asemenea, uniforma școlară diminuează diferențele sociale între copii, fiindcă nu toți părinții își permit să cumpere haine din anumite magazine sau de un anumit producător. Uniformele școlare îi motivează pe copii să învețe mai bine. Pentru că în acest caz ei nu sunt preocupați excesiv de aspectul fizic", spune Zinaida Gribincea.

Precizăm că un studiu realizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării arată că peste 80% din elevi, părinți și profesori din țară sunt pentru implementarea uniformelor școlare în instituțiile de învățământ. Pe de altă parte, există și voci care spun că o astfel de inițiativă ar plafona personalitatea elevilor.

Fluxul de știri
0