Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce se întâmplă în Biserică: Explicația și avertismentul-unui preot ortodox - Video

© Facebook / Părintele Calistrat ChifaPărintele Calistrat Chifa
Părintele Calistrat Chifa - Sputnik Moldova
Abonare
Lupii nu mai sunt în pădure, ci sunt în stână, consideră părintele Calistrat de la mănăstirea Vlădinceni, România. El precizează că nu poți fi luat de prost, oricât de blând, de bun, de omenos și creștin evlavios ai fi.

CHIȘINĂU, 26 iun — Sputnik, Cezar Salagor. În una din ultimile sale predici, părintele Calistrat Chifan de la mănăstirea Vlădiceni de lângă Iași atrage atenția creștinilor asupra faptului că astăzi biserica a ajuns să fie atacată din interior și a amintit cuvântul Evangheliei în care aflăm că o împărăție care se dezbină în sine se va prăbuși(Marcu 3:24).

”Spre deosebire de mentalitatea războinică a românului de demult pentru a-și apăra crucea, biserica, pământul, strămoșul, mormântul, bătătura, calu și familia, astăzi constatăm că, de fapt, lupii nu mai sunt în pădure, sunt în stână. Ei cresc direct între oi”, atenționează Ieromonahul Calistrat.

Părintele Calistrat, amindindu-și de o expresie folosită într-un film de Mircea Drăgan, spune: ”Hei, da, stăpâne, Doamne! De atâția lupi și oaia prinde a mușca”.

”E valabil și azi, oricât de blând ai fi, oricât de bun ai fi, oricât de omenos ai fi, oricât de creștin ai fi, oricât de evlavios ai fi, tot nu poți fi luat de prost”, punctează părintele.

Părintele Calistrat Chifa - Sputnik Moldova
Ce-i așteaptă pe turnători: Părintele Calistrat, despre omul limbut

La finalul predicii sale, părintele Calistrat pune degetul pe rană și se întreabă retoric și cu durere cum poți să fii creștin și să pledezi pentru căsătoria dintre homosexuali.

”Trebuie să amintim spre proslăvirea lui Dumnezeu, că oamenii pot greși și se abate la stânga sau la dreapta dacă nu cunosc calea de mijloc, care e Hristos. El e Calea Adevărul și Viața. Ce spune Evanghelia? Nimic necurat nu va intra în împărăția lui Dumnezeu. Și atunci cum votezi tu creștin, român, fiu de dac, neam de roman, neam de Mușatin sau de Basarab ca doi bărbați de același sex să se căsătorească între ei. Cărei scripturi te închini, cărui dumnezeu slujești și pe cine proslăvești. Deci trebuie să fim oameni ai înțelepciunii. E treaba fiecăruia ce gândește, ce face ce trăiește, dar Scriptura se tratează în Duh, în Dogmă și în Revelație”, subliniază cu severitate părintească Ieromonahul Calistrat.

Fluxul de știri
0