Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Protest de amploare la București. Peste 10 mii de oameni au ieșit în stradă

© Photo : Captură ecran Privesc.euProteste la Bucureşti, 24 iunie, Piaţa Victoriei
Proteste la Bucureşti, 24 iunie, Piaţa Victoriei - Sputnik Moldova
Abonare
Zeci de mii de români au ieșit în această seară la un nou protest. Manifestanții condamnă proiectele de modificate a Codului Penal promovate de Guvernul de la București.

CHIȘINĂU, 25 iunie – Sputnik. Peste 10 mii de persoane protesează la această oră în Piața Victoriei din București, România. Alte câteva mii au ieșit în stradă în mai multe orașe din țara vecină. 

Evenimentul a fost intitulat „Cod roşu de OUG”. Oamenii strigă ”Demisia”, ”Hoţii”, ”PSD, ciuma roşie”, ”Uniţi salvăm toată România”, ”Dragnea nici nu ştii cât mic începi să fii”, ”La puşcărie”, ”Libertate”,  transmite Digi24.

Protestele polițiștilor, București - Sputnik Moldova
Zi tensionată la București. Polițiștii din România organizează un protest masiv

„SOLIDARITATE! Hai în stradă! Aceiaşi actori, acelaşi tupeu de borfaş! După 600.000 de oameni în stradă în 2017 şi alte zeci şi sute de mii ieşiţi anul acesta, dublul infractor doreşte să reînvie fatidica OUG 13. Ce vrea Dragnea acum: Impunerea unui prag de 200.000 de euro şi scăderea limitelor pedepsei, de la 2 la 7 ani cât este în prezent, la 1 – 5 ani. Codul Penal va intra în dezbaterea comisiei speciale condusă de nimeni altul decât obedientul Florin Iordache, fostul artizan al Ordonanţei de Urgenţă 13”, scriu organizatorii pe pagina evenimentului.

Proteste similare au loc în mai multe orașe din România, printre care Sibiu, Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov şi Piteşti. 

Liderul PSD, partid care se află la guvernare în România, Liviu Dragnea a fost condamnat, joi, în primă instanţă, la 3 ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu.

Într-o primă reacţie după condamnarea sa, liderul PSD a spus că ceea ce s-a întâmplat la instanţa supremă a fost „o execuţie în masă”. De asemenea, Liviu Dragnea a anunţat că rămâne în fruntea PSD, a Camerei Deputaţilor şi a coaliţiei de guvernare şi că va merge ”până la capăt”, că social-democraţii au greşit că au avut o atitudine procedural corectă în Parlament, iar de acum vor fi „mult mai fermi şi mai radicală” cu ceea ce vor să facă.

 

Fluxul de știri
0