Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Deputat: Practicarea prostituției? Aici eu cred că trebuie să mă abțin

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента 23.09.2016
Заседание Парламента 23.09.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Un deputat din Parlamentul Republicii Moldova a declarat că practicarea prostituției în țara noastră a devenit un flagel. Vezi ce l-a motivat să spună asta.

CHIȘINĂU, 24 iunie – Sputnik. Sancțiunile pentru practicarea prostituției în Moldova și pentru cei care beneficiază de serviciile prostituatelor au fost înăsprite. Parlamentul de la Chișinău a votat mai multe amendamente la Codul Contravențional, printre care și unele care se referă la amendarea celor care se prostituează și a celor care se folosesc de serviciile oferite de prostituate. 

Noile articole incluse în Codul Contravențional se referă nu doar la practicarea prostituției, dar și la încălcarea regulilor circulației rutiere, instituirea pedepselor  pentru încălcarea prevederilor privind protecția specială a copiilor aflați în situație de risc și a copiilor separați de părinți și chiar instituirea amenzilor pentru refuzul de a elibera certificat medical de constatare a nașterii. 

Ședința Parlamentului RM - Sputnik Moldova
Politică
Un deputat, făcut praf în Parlament. Candu: Trebuie să-mi iau săpunul și să fac pușcărie

Toate aceste modificări l-au determinat pe deputatul Sergiu Sârbu să iasă cu un discurs înflăcărat la tribuna Parlamentului. Alesul poporului s-a arătat consternat de faptul că s-a ajuns să se instituie asemenea amenzi în Moldova. Sârbu a declarat că toate acestea se întâmplă din cauză că cetățenii nu respectă legile țării.

”În fiecare săptămână completăm Codul Contravențional. Probabil ține de cultura generală, cultura juridică, mentalitate. Probabil desele modificări sunt motivate și de faptul că legile nu se respectă. Păcat că trebuie să introducem sancțiuni pentru ca noi să respectăm legea în Republica Moldova”, a declarat parlamentarul. 

Deputatul a menționat că toate modificările făcute sunt de esență, iar când a ajuns la capitolul ”Practicarea prostituției”, Sergiu Sârbu a declarat că preferă ”să se abțină”. 

”Practicarea prostituției. Aici eu cred că trebuie să mă abțin. Nu știu câte sancțiuni ar trebui să mai compunem pentru a elimina acest flagel din societatea noastră și nu numai a noastră”, a declarat Sârbu. 

Președintele Parlamentului Andrian Candu i-a mulțumit deputatului Sârbu pentru discursul plin de entuziasm. 

”Nu mi se permite să fac comentarii ca moderator al ședinței. Dar vă mulțumim domnule Sârbu că ne-ați trezit cu entuziasmul pe care l-ați manifestat”, a declarat Candu. 

Executivul propus Parlamentului ca articolul 89 din Codul Contravențional — ”Practicarea prostituției” să aibă următorul cuprins:

(1) Practicarea prostituției, adică satisfacerea dorinței sexuale a unei persoane prin orice metodă sau mijloace, contra plată, inclusiv prin intermediul tehnologiilor informaționale sau comunicațiilor electronice se sancționează cu amendă de la 36 la 48 de unități convenționale sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 40 la 60 de ore. 

(2) Beneficierea de serviciile indicate la alineatul (1) în schimbul oferirii sau a promisiunii de a oferi recompensă persoanei care prestează asemenea servicii se sancționează cu amendă de la 24 la 36 de unități convenționale sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 20 la 40 de ore.

(3) Persoana care a comis contrar voinței sale acțiunile prevăzute la alineatul (1) este absolvită de răspundere contravențională. 

Fluxul de știri
0