Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Amendă de aproape 3500 de euro în Moldova pentru tratarea cu cruzime a animalelor

© Sputnik / Мирослав Ротарьбродячие собаки
бродячие собаки - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Guvernul a avizat proiectul de lege de modificare a Codului Penal propus de Ministerul Justiției și care prevede înăsprirea pedepselor pentru tratamentul crunt aplicat animalelor.

CHIȘINĂU, 24 iunie – Sputnik. Cruzimea față de animale va fi pedepsită aspru în Moldova. Guvernul a avizat proiectul de lege de modificare a Codului Penal propus de Ministerul Justiției și care prevede înăsprirea pedepselor pentru tratamentul crunt aplicat animalelor.

Câini, anumale de companie - Sputnik Moldova
Societate
Amenzi usturătoare pentru cei care nu dau mâncare la animalele pe care le dețin

Astfel, tratarea cu cruzime sau torturarea animalelor care a cauzat mutilarea sau moartea animalelor, se pedepseşte cu amendă în mărime de la 25 de mii la 37,5 mii de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 100 la 180 de ore, sau cu închisoare de până la un an.

Aceeași faptă săvârșită în mod public, prin metode sadice, sau în prezența minorilor de o persoană responsabilă de îngrijirea animalelor se pedepseşte cu amendă în mărime de la 37,5 mii de lei la 67,5 mii de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, ori cu închisoare de la 1 la 3 ani.

Fluxul de știri
0