Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sfânta Basarabiei: Sărbătoarea care îi adună pe creștini la Mănăstirea Cușelăuca

© Photo : episcopia-ungheniPunerea în raclă a Fericitei Agafia Maranciuc
Punerea în raclă a Fericitei Agafia Maranciuc - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi creștinii ortodocși o cinstesc pe Sfânta Fericită Agafia de la Mănăstirea Cușelăuca - comunitatea Mănăstirii Cușelăuca îi așteaptă pe creștinii ortodocși la sărbătoarea Sfintei din Basarabia care este cinstită pe 22 iunie.

CHIȘINĂU, 22 iun — Sputnik. Vineri, creștinii din țara noastră o cinstesc pe Sfânta Fericita Agafia de la Cușelăuca. Este pentru al doilea an consecutiv când creștinii din Republica Moldova o vor cinsti pe Sfânta Basarabiei, cea care a fost canonizată de Biserica Ortodoxă din Moldova la 24 septembrie 2016.

Programul serviciului divin

Распятие  - Sputnik Moldova
Calendar Ortodox: Cele mai importante sărbători din luna iunie

— Începând cu ora 8.45 se vor citi Ceasurile 3 și 6;

— La ora 9.00 — Slujba Sfintei Liturghii, urmată de Te-Deum-ul praznical, în cinstea Sfintei Fericitei Agafia.Moaştele Fericitei Agafia (Maranciuc), trecută la cele veşnice în anul 1873, se află la Mănăstirea Cuşelăuca.

Viața Sfintei Fericite Agafia Maranciuc de la mănăstirea Cușelăuca>>>

În cadrul ședinței Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse din 15.07.2016, în urma prezentării raportului președintelui Comisiei Sinodale pentru Canonizarea Sfinților, PS Pancratie, Episcop de Troițk, la cererea Mitropolitului Vladimir și a Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, a fost luată decizia privind canonizarea ascultătoarei Agafia Maranciuc de la mănăstirea Cușelăuca. Pomenirea ascultătoarei Agafia a fost stabilită ziua trecerii sale la cele veșnice — 9/(22) iunie.

Fluxul de știri
0