Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Președintele Dodon a depus flori la Complexul Memorial ”Eternitate”

© Photo : Facebook / Igor DodonИгорь Додон
Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
În Moldova au loc acțiuni de comemorare a ostașilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

CHIȘINĂU, 22 iunie — Sputnik. Astăzi, 22 iunie, în Republica Moldova, ca și în alte foste republici sovietice, este marcată Ziua comemorării victimelor căzute pe câmpul de luptă în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a depus flori la Flacăra Eternă de la Complexul Memorial „Eternitate".

„Acum, 77 de ani, în această zi, a început cea mai cruntă și sângeroasă bătălie din istorie. Cel mai groaznic război din istoria omenirii a luat viețile a 70 de milioane de oameni, iar cea mai mare pierdere de vieți omenești a avut-o poporul sovietic — aproape 27 de milioane de victime. Pe fronturile Marelui Război au luptat inclusiv și locuitorii Moldovei: buneii și străbuneii noștri", a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

„Astăzi noi comemorăm ostașii căzuți pe câmpul de luptă dar și pe cei mutilați de hitleriști sau duși în sclavie în Germania. Noi trebuie să învățăm din trecut și să nu permitem ca acest lucru să se repete. Datoria noastră sfântă este să păstrăm pacea pe meleagul nostru drag. Nimeni nu este uitat, nimic nu se uită!", a menționat șeful statutului.

Pe 22 iunie 1941, armatele germano-fasciste și acoliții lor din alte țări, fără a declara război, au năvălit mișelește asupra Uniunii Sovietice. Grănicerii sovietici și subdiviziunile Armatei Roșii de pe teritoriul RSSM au fost printre primii care s-au confruntat cu forțele armate ale inamicului.

Fluxul de știri
0