Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Potop în Moldova, oameni blocați în șuvoaie. Autoritățile cheamă la calm - Video

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaПоследствия ливня
Последствия ливня - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii sunt îndemnați să nu păresească locuințele și să se adăpostească pe parcursul precipitațiilor.

CHIȘINĂU, 22 iunie – Sputnik. Cerul s-a dezlănțuit deasupra Moldovei. În această seară a intrat în vigoare codul galben de schimbare bruscă a vremii. Până sâmbătă dimineața vor cădea averse cu descărcări electrice, pe alocuri cu grindină. Temperatura aerului va coborî de la 33 de grade, vineri, la 15 grade, sâmbătă. 

Ploaie - Sputnik Moldova
Vremea în Moldova se schimbă radical: Vijelii, averse și 15 grade ziua

A plouat puternic în mai multe regiuni ale țării, inclusiv în Chișinău. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, oferite în această seară, au fost înregistrate mai multe acțiuni ale pompierilor și salvatorilor la pomparea apei din ogrăzile oamenilor, dar și la deblocarea persoanelor din mijloacele de transport, blocate în apă. 

Salvatorii au intervenit pe strada Ialoveni, Chișinău, unde într-un mijloc de transport au rămas blocate 4 persoane, inclusiv 3 copii. Ajunși la fața locului pompierii au reușit să scoată minorii și să-i adăpostească într-un loc sigur. 

De salvatori a fost nevoie și în orașul Comrat unde angajații IGSU au intervenit pentru pomparea apei din trei gospodării particulare.  

Potrivit informației operative pe străzile Muncești, Albișoara, Sculeni și șoseaua Balcani din municipiul Chișinău s-a acumulat apă în urma precipitațiilor abundente. În urma ploilor nu au fost raportate victime. 

Conform informației IGSU în servantul de luptă sunt pregătiți pentru intervenție 356 de salvatori și pompieri cu 125 autospeciale de intervenție. Oamenii sunt îndemnați să nu păresească locuințele și să se adăpostească pe parcursul precipitațiilor. În caz de situații de risc persoanele pot apela pentru a cere  ajutor la Serviciul 112.


Fluxul de știri
0