Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Iată cum erau vânduți harbujii la piața din Chișinău, acum două secole – Foto

© Sputnik / Мирослав РотарьPiața Centrală din Chișinău
Piața Centrală din Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Așa arăta orașul târg Chișinău la sfârșitul secolului XIX, adică vreo 120 de ani în urmă, dacă nu mai bine. Oameni, case, tarabe și animale.

CHIȘINĂU, 21 iun — Sputnik. Câteva fotografii realizate în târgul Chișinăului, la sfârșitul secolului XIX, ne dau două indicii clare și foarte importante despre modul în care se făcea atunci comerț în această localitate și care ne fac să devenim nostalgici.

Primul: fructele și legumele arătau la fel de apetisante și erau la fel de savuroase ca și cele din prezent, doar că mai erau și ecologice, pentru că atunci în agricultură nu erau folosite chimicalele. Și al doilea indiciu care ne face să privim cu respect, admirație și invidie acele vremuri: piețele nu erau atât de aglomerate ca în prezent. Atunci în Chișinău puteai să respiri și să te deplasezi fără ca să te lovești de cotul cuiva.

Vom remarca că aceste poze au fost postate pe pagina sa de Facebook de chiar directorul general al Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, Ion Ștefăniță.

Prima poză a fost făcută la tarabele la care se vindeau harbuji.

Iar celelalte la piața de animale din târgul Chișinăului.

Fluxul de știri
0