Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un tată și-a filmat săptămânal fiica timp de 18 ani la rând

Abonare
Peste 32 milioane de oameni au urmărit imaginile cu evoluția fetiței pe parcursul mai multor ani.

CHIȘINĂU, 21 iunie — Sputnik. Frans Hofmeester, regizor olandez, i-a făcut fiicei sale Lotte un cadou incredibil pe care i l-a pregătit timp de 18 ani. Iubitorul tată și-a fotografiat fiica în fiecare săptămână, începând de la nașterea acesteia în anul 1999, și până la majorat, montând toate imaginile într-un video time-lapse.

„Când s-a născut, Lotte a început să se schimbe foarte repede, ca toți copiii", a spus Hofmeester într-un interviu pentru ziarul britanic „The Gardian". Încercam cu disperare să păstrez atâtea amintiri despre minutele fericite ale copilăriei sale, cât mai multe posibil".

Aceste „ședințe foto săptămânale au devenit un fel de tradiție de familie. Fotografiindu-și fiica, Frans întreba de fiecare dată cum i-a trecut săptămâna sau ce a făcut la școală. Imaginile au surprins fetița în diferite stări emoționale: uneori râdea veselă, alteori plângea amarnic.

"„Cred că acest lucru ne-a ajutat mie și Lottei să nu ne despărțim unul de altul de-a lungul acestor ani", susține regizorul.

„Portretul Lottei de la 0 la 18 ani" a acumulat în șapte luni pe Youtube câteva milioane de accesări și continuă să fie viral, deși recordul aparține versiunii timpurii a time-lapse-ului, care se încheie cu fotografiile fetiței de 14 ani, și a adunat peste 32 milioane de vizualizări.
„Cred că acest video a devenit popular pentru că dialoghează cu oamenii: despre viață, despre bucuria pe care o simți în fiecare clipă atât timp cât copiii sunt alături de dumneavoastră", afirmă Frans.

Versiunea de 25 de secunde a video-ului

 

Frans Hofmeester a făcut un video asemănător și despre fiul său. Time lapse-ul „Portretul lui Vince" s-a încheiat atunci când băiatul a împlinit 14 ani.


Fluxul de știri
0