Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Dincolo de gratii: Care sunt cele mai solicitate profesii în închisoare

© Fotolia / Sakhorn38Заключенный, архивное фото.
Заключенный, архивное фото. - Sputnik Moldova
Abonare
Specialiștii buni sunt la mare căutare și în instituțiile penitenciare - iată care sunt cele mai solicitate profesii.

CHIȘINĂU, 20 iunie — Sputnik. Serviciul Federal de Executare a Pedepselor (SFEP) a făcut publică o listă a celor mai solicitate profesii în închisorile din Rusia, informează RIA Novosti.

исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Societate
Peste 80 de deținuți au fost eliberați într-o săptămână din închisorile din țară

Cei mai solicitați sunt specialiștii pentru realizarea lucrărilor de finisare, precum și sudorii, zidarii, betoniștii, frezorii, tractoriștii și electricieni.

În afară de aceasta, sunt la mare căutare croitorii, bucătarii, frizerii, zootehnicienii, legumicultorii, brutarii, meșterii în prelucrarea artistică a lemnului, tăietorii de pădure, operatorii pentru cazangerii, strungarii.

„Lista profesiilor este actualizată pornind de la necesitățile de producție ale instituției penitenciare, dar și luând în calcul gradul de solicitare a profesiilor pe care deținuții le-ar putea practica după ieșirea lor din penitenciar", a comunicat serviciul de presă al SFIP.

Instituția a subliniat că adaptarea deținuților presupune nu doar activitatea lor conform specialității, ci și instruirea în alte 168 de direcții.

Fluxul de știri
0