Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

UE își înăsprește politica privind imigrația: Întrunire de urgență la Bruxelles

© Bernd von Jutrczenka / POOL / AFPПредседатель Европейской комиссии Жан-Клод Юнкер и канцлер ФРГ Ангела Меркель
Председатель Европейской комиссии Жан-Клод Юнкер и канцлер ФРГ Ангела Меркель - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul ședinței informale, liderii țărilor Uniunii Europene urmează să adopte măsuri suplimentare împotriva imigrației ilegale.

CHIȘINĂU, 21 iunie — Sputnik. Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, a anunțat convocarea de urgență la Bruxelles a unei ședințe extinse a liderilor țărilor Uniunii Europene, în problema imigrației ilegale. El a informat despre asta pe pagina sa Twitter.

„Convoc duminică întâlnirea informală cu privire la imigrație și problemele acordării azilului. Aceste teme vor fi discutate în vederea identificării unor soluții comune pentru Europa, în ajunul summitului UE", a comunicat Juncker pe rețeaua de socializare.

Măsurile suplimentare de consolidare a frontierelor UE și stoparea imigrației ilegale au fost cerute de Germania și Franța care au venit cu inițiativa de a fortifica Agenția Europeană pentru Gestionarea Cooperării Operative la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene (FRONTEX), informează RT.

Migranți - Sputnik Moldova
Societate
Expert: Milioane de imigranți vor invada în curând Europa și țările CSI

Una dintre cele mai grave probleme care trebuie soluționată urgent, în opinia Germaniei și Franței, este stăvilirea unui val repetat al imigrației. Este vorba de deplasarea necontrolată a imigranților care au traversat frontiera externă a Uniunii Europene și și-au continuat mișcarea în interiorul acesteia.

Potrivit cancelarului Germaniei, Angela Merkel, standardele cu privire lai migrație trebuie modernizate, pentru a nu admite ca refugiații să-și aleagă țările din spațiul Schengen în care ar dori să obțină viză de reședință.

Structurile oficiale ale Uniunii Europene au comunicat că, de la începutul anului 2018, în Europa au ajuns peste 40 de mii de imigranți ilegali care au traversând Marea Mediterană.

Fluxul de știri
0