Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Își va da sau nu demisia ministrul Jizdan după omorul din Hâncești - Iată ce spune acesta

© Sputnik / Miroslav RotariГлава МВД Александр Жиздан
Глава МВД Александр Жиздан - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a reacționat după ce un tânăr a fost împușcat de un polițist.

CHIȘINĂU, 21 iun — Sputnik. Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a venit cu o reacție în cazul tânărului împușcat la Hâncești de un polițist. Oficialul a scris pe pagina sa de Facebook că legea este una pentru toți, inclusiv pentru polițiști. El a mai precizat că tot legea spune despre cum și în ce situații un polițist poate folosi sau aplica arma de foc. 

Вооруженное нападение - Sputnik Moldova
Accidente
Tragedie la Hâncești: Un tânăr, împușcat mortal de șeful adjunct al poliției criminale

"Ceea ce s-a întâmplat noaptea trecută este o tragedie, dar ea nu spune despre faptul că reforma a eșuat, nu, acest caz arată că, probabil, sistemul are oameni care dau greș, oameni care generează urmări grave. Nu eu trebuie să mă expun acum referitor la acest caz, este Procuratura care investighează și care va spune despre toate detaliile producerii", a precizat ministrul într-o postare pe Facebook.

După ce mai mulți internauți au cerut demisia ministrului de Interne ca urmare a omorului de la Hâncești, acesta a venit cu mai multe precizări.

"Întreb pe cei care se pricep să dea sfaturi și să vină cu expertize pe Facebook, demisia unor funcționari va asigura cumva țara de repetarea unor situații similare? Asta trebuie să facem noi, să fugim? Să ne ascundem de realitățile din Republica Moldova?! Nu, nu asta este soluția, și nu mai legați tragediile oamenilor de tot ce se petrece la nivel național", a scris ministrul pe Facebook.

Pistol with ammunition - Sputnik Moldova
Societate
Cine este băiatul care a fost împușcat mortal de un polițist la Hâncești

Alexandru Jizdan a mai precizat că Poliția are peste nouă mii de angajați în toată țara și toți au la îndemână mijloace speciale cu care pot să intervină în caz de necesitate. Iar fiecare este responsabil de acțiunile pe care le întreprinde.

"Dacă polițistul din Hâncești a comis o eroare, dacă acesta a aplicat arma de foc ilegal, el trebuie să răspundă pentru fapta lui, iar restul colegilor lui să revadă activitatea pe care o desfășoară, rolul lor în poliție și misiunea. Nu trebuie să confundăm serviciul în folosul cetățenilor cu dorințele proprii, jurământul spune altceva, dragi colegi", a mai precizat oficialul.

Acesta și-a exprimat regretul față de decesul tânărul și și-a arătat convingerea că reprezentanții instituțiilor abilitate își vor îndeplini misiunea și vor proceda "exact cum spune buchia legii".

Fluxul de știri
0