Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Audieri secrete în Parlament, în Comisia securitate. Vezi obiectul discuției

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Membrii Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică au pe agenda de astăzi a ședinței audierea responsabililor de la Autoritatea Aeronautică Civilă, Ministerul Apărării, Ministerul Afacerilor Interne și SIS.

CHIȘINĂU, 20 iunie – Sputnik. Comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică desfășoară audieri cu ușile închise a raportului Serviciului de Informații și Securitate (SIS) cu privire la executarea Legii privind securitatea aeronautică. 

Парламент - Sputnik Moldova
Societate
Spiritele în Parlament s-au încins când s-a ajuns la discuțiile despre SIS, MAI și CNA

Membrii Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică au pe agenda de astăzi a ședinței audierea autorităților publice responsabile de executarea Legii privind securitatea aeronautică. Este vorba despre Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC), Ministerul Apărării, Ministerul Afacerilor Interne și SIS.

”Este o lege adoptată în anul 2017. În implementarea acestei legi sunt implicate mai multe autorități naționale: Autoritatea Aeronautică Civilă, MA, MAI, SIS, care vor prezenta rapoarte. Pentru Serviciul de Informații și Securitate avem informații care țin de confidențialitate, de aceea vom ruga presa și alte autorități care nu au acces la secretul de stat să părăsească sala și vom audia raportul SIS pe acest subiect”, a declarat vicepreședintele comisiei Eugen Carpov. 

Obiectul Legii privind securitatea aeronautică este asigurarea protecţiei pasagerilor, personalului aeronautic, aeronavelor, aeroporturilor şi persoanelor fizice împotriva actelor de intervenţie ilicită, prin aplicarea normelor, reglementărilor, procedurilor şi practicilor stabilite. Legea se aplică tuturor persoanelor fizice şi juridice care desfăşoară activităţi în domeniul aviaţiei civile, aeronavelor civile aflate pe teritoriul Republicii Moldova, precum şi aeronavelor înmatriculate în Republica Moldova, oriunde s-ar afla acestea.

Fluxul de știri
0