Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Miting de protest în centrul Capitalei: Susținătorii lui Andrei Năstase au ieșit în stradă

© Sputnik / Miroslav RotariМитинг внепарламентской оппозиции в Кишиневе
Митинг внепарламентской оппозиции в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Simpatizanții Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr și cei ai Partidului Acțiune și Solidaritate desfășoară acum un miting în Capitală, în fața sediului Partidului Democrat din Moldova.

CHIȘINĂU, 20 iun — Sputnik. Sute de oameni protestează în aceste momente în fața sediului Partidului Democrat, din strada Armenească, Chișinău. Manifestanții sunt nemulțumiți că ieri o instanță de judecată a invalidat turul doi al alegerilor locale noi din 3 iunie, la care a ieșit învingător liderul Platformei Democrate, Andrei Năstase.

Андрей Нэстасе - Sputnik Moldova
Politică
Chișinăul rămâne în continuare fără primar general: Mandatul lui Năstase nu a fost validat

La acțiunea de protest participă atât membrii și simpatizanții Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, cât și cei ai Partidului Acțiune și Solidaritate, iar liderii celor două formațiuni politice de opoziție, Andrei Năstase și Maia Sandu, s-au aflat în fruntea coloanei de manifestanți, care s-a deplasat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt: de la Primăria Chișinău, acolo unde a început acțiunea de protest, până la sediul PDM din strada Armenească.

Cei doi au aduci critici autorităților electorale, care au solicitat instanței invalidarea alegerilor, cât judecătoarei care a pronunțat decizia, acțiuni pe care ei le-au calificat drept abuzive.

Fluxul de știri
0