Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce beau moldovenii din cele 11 raioane în care nu există nici o fabrică de vinuri

© Sputnik / Evgheni PanasencoВино
Вино - Sputnik Moldova
Abonare
Vinăriile din țară reprezintă o atracție turistică importantă pentru turiști, dar nu pentru toate raioanele țării. Iată raioanele în care nu există nici o fabrică de vinuri care să fie inclusă în ”Drumul vinului în Republica Moldova”.

CHIȘINĂU, 20 iun — Sputnik, C.S. Fabricile de vinuri care fac parte din ruta turistică "Drumul vinului în Republica Moldova" reprezintă o atracție majoră pentru turiștii străini, consideră Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. "Drumul vinului în Republica Moldova" este un mijloc de promovare a celui mai bun produs turistic autohton, mai afirmă oficialii moldoveni.

Totuși, conform hărții digitale agricole, putem observa că 11 raioane din nordul țării nu au nici o fabrică de vinuri. Este vorba de raioanele Briceni, Ocnița, Dondușeni, Edineț, Drochia, Râșcani, Glodeni, Florești și Rezina. Iar cele mai multe fabrici se află în municipiul Chișinău și raionul Strășeni.

Datele sunt oferite de Agentia Nationala pentru Siguranta Alimentelor. Toată informația despre fabricile de vinuri poate fi descărcată aici.

Acum ne întrebăm și noi: Oare ce beau moldovenii din cele 11 raioane din nordul țării care nu au nici o fabrică de vinuri?

Fluxul de știri
0