Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Traficanții nu cruță pe nimeni! Cine poate ajunge victimă a acestei infracțiuni

© SputnikAna Revenco
Ana Revenco - Sputnik Moldova
Abonare
Atenție! Traficanții de ființe umane nu țin cont de vârstă, sex sau starea de sănătate a victimelor.
Traficanții nu cruță pe nimeni! Cine poate ajunge victimă a acestei infracțiuni

Indiferent de vârsta pe care o avem, nivelul de educație sau starea financiară, fiecare din noi poate ajunge victimă a traficului de ființe umane. Totuși, cel mai frecvent ajung să fie victime a acestei infracțiuni persoanele orfane, defavorizate social, adică cele care nu au o familie sau o au doar fictiv, spun experții.

„De obicei, sunt recrutate persoanele cele mai vulnerabile. Aici vorbim despre persoanele vulnerabile din punct de vedere social și economic. Persoanele care nu întotdeauna pot distinge o situație cu risc sporit. Și aici vorbim despre copii, persoane în etate, persoane care au o experiență de viață mai dramatică, persoane care nu au cu cine să se consulte, persoane care au familii, dar acestea sunt toxice", a declarat președintele Centrului „La Strada" în studioul Radio Sputnik Moldova, Ana Revenco.

Potrivit oamenilor legii, în primul trimestru al acestui an, în Republica Moldova, au fost înregistrate 44 de infracţiuni de trafic de fiinţe umane, în urma cărora au suferit 108 persoane.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0