Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cu ce impresii au rămas moldovenii după partida de deschidere a Cupei Mondiale de Fotbal

© Sputnik / Miroslav RotariФутбол для дружбы
Футбол для дружбы - Sputnik Moldova
Abonare
Participanții programului Fotbal Pentru Prietenie, care s-a desfășurat la Moscova, în perioada 8-15 iunie, Nicolae Sulă și Valentin Carp, au revenit în țară.
Cu ce impresii au rămas moldovenii după partida de deschidere a Cupei Mondiale de Fotbal

Cei doi reprezentanți ai Republicii Moldova la programul Fotbal Pentru Prietenie, desfășurat la Moscova, în perioada 8-15 iunie, au revenit în țară. Nicolae Sulă și Valentin Carp, ambii în vârstă de 12 ani, au făcut parte din echipa mixtă, având coechipieri din Peru, Pakistan, Spania, Myanmar.

Tinerii au fost incadrați în diverse activități organizate la baza sportivă Spartak, iar în etapa finală, desfășurată pe Arena Lokomotiv, au disputat mai multe meciuri de fotbal. Echipa moldovenilor a fost premiată de organizatori cu titlul de fair-play.

De menționat că festivitatea de premiere a câștigătorilor a avut loc la Moscvarium, unul dintre cele mai renumite parcuri acvatice din întreaga lume, la care a fost prezent și legendarul portar Hector Casillas.

Fotbal Pentru prietenie reprezintă cel mai mare program dedicat copiilor din întreaga lume. Ediția a 6-a din acest an a adunat peste 500 de copii din 215 țări și regiuni stabilind un record absolut.

Nicolae Sulă și Valentin Carp au fost selectați în bază de concurs în luna martie de Agenția Sputnik Moldova și Federația Moldovenească de Fotbal, în baza criteriilor înaintate de FIFA și Gazprom.

Autor: Dumitru Chitoroagă

Fluxul de știri
0