Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Japonia, zguduită de un cutremur puternic: Morți, răniți și distrugeri - imagini de groază

© REUTERS / KyodoCutremur în Japonia
Cutremur în Japonia - Sputnik Moldova
Abonare
Un seism puternic a lovit Japonia luni dimineață, în urma căruia cel puțin trei persoane au decedat, iar peste 200 au fost rănite

CHIȘINĂU, 18 iun — Sputnik. Un cutremur cu magnitudinea de 6,1 grade s-a produs luni dimineața în vestul Japoniei. Trei persoane și-au pierdut viața sub dărâmături.

Epicentrul seismului a fost localizat la nordul oraşului Osaka, potrivit Agenţiei Meteorologice Japoneze care a revizuit magnitudinea cutremurului la 6,1 după ce inițial o stabilise la 5,9, informează stiripesurse.ro.

Alte peste 200 de persoane au fost rănite. Presa din Japonia informează că a fost întreruptă activitatea fabricilor dintr-o importantă zonă industrială şi au fost avariate mai multe conducte de apă.

Premierul Shinzo Abe a declarat că autorităţile evaluează pagubele, prioritară fiind siguranţa locuitorilor. Totodată, autoritățile nipone au anunțat că există riscul de tsunami.

Seismul s-a produs înainte de ora 8 a.m. (23:00 GMT duminică), atunci când locuitorii se îndreptau spre muncă.

Cutremur puternic în Japonia de 6,1 grade: cel puţin 3 morţi şi peste 200 de răniţi >>>

Cutremurul a provocat mai multe distrugeri, inclusiv un incendiu a izbucnit într-o locuință, pe drumuri au apărut crăpături, mai multe străzi au fost inindate după ce conductele de apă au fost rupte.

​Elderly man, nine-year-old girl killed as strong quake hits Japan https://t.co/tbrpLRK1fP by Kaori Kaneko @saitomri pic.twitter.com/RaqFCc7lWO

​Aprovizionarea cu gaz la 108.000 gospodării a fost întreruptă de Osaka Gas ca urmare a cutremurului care, de asemenea, a stopat circulația traficului în zonă, înainte ca acesta să fie reluat câteva ore mai târziu.

​研究室が大変なことに、、 pic.twitter.com/9T36nkHEJP

​凄く揺れたね!

​今の地震でこう(笑) pic.twitter.com/hb7UK2pZuY

​Prim-ministrul Shinzo Abe a însărcinat agențiile guvernamentale să "culeagă rapid informații cu privire la daune, să depună eforturi maxime pentru căutarea și salvarea vieților… (și) să ofere informații în timp util și adecvat publicului".

Fluxul de știri
0