Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fără precedent: Oferta Guvernului de la Chișinău pentru șoferii din stânga Nistrului

© Sputnik / Miroslav RotariКабинет министров
Кабинет министров - Sputnik Moldova
Abonare
Cabinetul de Miniștri are o ofertă generoasă pentru șoferii din regiunea transnistreană - proiectul de lege elaborat de Ministerul Economiei și Infrastructurii este menit să îmbunătățească relațiile dintre cele două maluri ale Nistrului.

CHIȘINĂU, 18 iun — Sputnik, C.S. Cabinetul de Miniștri a elaborat un proiect de lege menit să asigure accesul în traficul internațional pentru mijloacele de transport din stânga Nistrului și municipiul Bender, dar și reglementarea procesului tehnologic privind organizarea comună a procedurilor de înregistrare a mijloacelor de transport din regiunea transnistrean. Documentul urmează să fie aprobat de Guvern și înaintat în Parlament.

Potrivit autorilor, promovarea proiectului dat va permite îmbunătățirea semnificativă a relațiilor dintre cele două maluri ale Nistrului și va asigura relansarea negocierilor cu privire la soluționarea conflictului transnistrean.

Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon, despre reglementarea conflictului transnistrean, după negocierile de la Roma

Actualmente, mijloacele de transport care au plăcuțe cu număr din unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și municipiul Bender nu pot fi admise în trafic internațional.

Dacă va fi votat de Legislativ, înregistrarea mijloacelor de transport cu numere din unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului urmează a fi efectuată în subdiviziunile Agenției Servicii Publice cu sediul în orașele Tiraspol și Râbnița, în baza documentelor confirmative ce atestă domiciliul persoanei și a dreptului de proprietate, însoţite de o declaraţie scrisă pe propria răspundere a solicitantului cu privire la veridicitatea informațiilor ce se conţin în acestea.

Totodată, automobilele care vor fi înregistrate în baza noilor prevederi legale vor putea fi înstrăinate către persoanele cu domiciliu în localitățile din stânga Nistrului și municipiul Bender sau persoanelor juridice care desfășoară activitate de întreprinzător în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și municipiul Bender fără achitarea drepturilor de import.

День города Тирасполь 2017 - Sputnik Moldova
Politică
Lavrov, despre progresele privind problema transnistreană

În cazul în care mijloacele de transport vor fi vândute persoanelor domiciliate în dreapta Nistrului sau persoanelor juridice care desfășoară activitate de întreprinzător cu sediul juridic în Republica Moldova, înregistrarea noului proprietar se va efectua cu respectarea condiției ca mijlocul de transport să nu fie prohibit de a fi importat pe teritoriul Republicii Moldova și a achitării drepturilor de import.

Proiectul prevede interzicerea circulației mijloacelor de transport înregistrate în baza acestei Legi pe drumurile naționale de către persoanele care au domiciliul într-o altă localitate decât în stânga Nistrului și municipiul Bender, pentru a reduce abuzurile comise prin eschivarea de la plata drepturilor de import.

Fluxul de știri
0