Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șase deputați din Moldova au lăsat Parlamentul de la Chișinău și au plecat în Spania

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaЗарубежные страны: Испания
Зарубежные страны: Испания - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Membrii Comisiei protecție socială, sănătate și familie efectuează o vizită de studiu în Regatul Spaniei.

CHIȘINĂU, 18 iunie – Sputnik. Membrii Comisiei protecție socială, sănătate și familie efectuează, în zilele de 18-20 iunie, o vizită de studiu și schimb de experiență în Regatul Spaniei. Din componența delegației condusă de președinta comisiei, Valentina Buliga, fac parte deputații Valentina Stratan, Valentina Rotaru, Lidia Lupu, Octavian Grama și Petru Știrbate.

Potrivit Serviciului de presă al Parlamentului, programul vizitei include mai multe întrevederi cu parlamentari ai Congresului deputaților. Delegația din Moldova va discuta cu președinta Comisiei mixte a Congresului pentru examinarea problemei drogurilor, María del Carmen Quintanilla Barba, președinta Comisiei Afaceri Externe a Congresului,  Pilar Rojo și președinta Comisiei mixte pentru Uniunea Europeană a Congresului María Soraya Rodríguez Ramos.

Ședința Parlamentului RM - Sputnik Moldova
Politică
Deputații, supărați pe cei care au un salariu mai mare decât ei

Deputații moldoveni vor avea mai multe discuții cu reprezentanții Ministerului Sănătății, Consumului și Bunăstării Sociale. În cadrul reuniunilor de lucru vor fi abordate subiecte precum prestarea serviciilor farmaceutice, sistemul sanitar spaniol și evaluarea lui, portofoliul serviciilor sistemului național de sănătate.

Parlamentarii de la Chișinău vor merge într-o vizită de studiu la Spitalul general universitar „Gregorio Marañón” al Institutului Provincial de Reabilitare din Madrid și la complexul Spitalului Național pentru Paraplegici din Toledo.

În Toledo, se vor întâlni cu Directorul executiv al Serviciului Sănătate și echipa de conducere (SESCAM), precum și vor întreține discuții cu Coordonatorul de programe și pentru Asistența Integrată al SESCAM al Comunității Castiliei- La —Mancha.

Relaţiile diplomatice între Republica Moldova şi Regatul Spaniei au fost stabilite la 31 ianuarie 1992.

Fluxul de știri
0