Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cultura voluntariatului în Republica Moldova

© SputnikLuc Francois
Luc Francois - Sputnik Moldova
Abonare
Voluntariatul reprezintă pentru generația actuală mai mult decât un act benevol. Tinerii implicați în acțiunile de voluntariat contribuie nu doar la prosperarea societății, ci și la dezvoltarea personală și profesională.
Cultura voluntariatului în Republica Moldova

Preşedintele Centrului Educativ, Cultural, Social, Economic şi Francofon, Luc J.G.  Francois, a declarat pentru Sputnik Moldova că voluntariatul este un stil de viață, iar în Republica Moldova tinerii, începând cu vârsta de 12 ani, se implică în aceste acțiuni.

"Prin voluntariat tinerii își creionează mai bine setul de valori după care se conduc în viață. Lucrul în echipă necesită un lider, astfel tinerii ce fac voluntariat învață cum arată un lider și care sunt calitățile lui. Cu timpul, ei pot deveni persoane care sunt apte să gestioneze un proiect de rang înalt și să coordoneze cu echipa lor în așa mod încât proiectul să fie unul de succes. Acțiunile de binefacere aduc bucurie în suflet și te fac să te simți util societății ", a declarat Luc J.G.  Francois.

Care este importanța activității de voluntariat pentru educație și formare profesională, aflați din materialul audio atașat.

Autor: Valeria Fortuna

Fluxul de știri
0