Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prognoza Meteo: Cum va fi vremea în următoarele zile

© Sputnik / Родион ПРОКАPloaie
Ploaie - Sputnik Moldova
Abonare
Vom avea sau nu nevoie de umbrele? Meteorologii anunță cum va fi vremea în săptămâna care vine.

CHIȘINĂU, 17 iun — Sputnik. Prognozele meteorologilor se modifică de la o zi la alta. După ce a fost emis cod galben de secetă, iată că pentru săptămâna care vine meteorologii prognozează precipitații în nordul țării pe parcursul întregii săptămâni.

Din păcate, la centru și sud ar putea să cadă doar câțiva stropi de ploaie. În următoarele zile temperatura aerului va fi destul de înaltă — în nord maximele vor fi de 25..28 de grade Celsius, la centrutr — 26..29 de grade, iar în partea de sud a țării de 27..30 de grade.

Vântul va sufla de la nord-vest. Presiunea atmosferică normală.

În general, meteorologii spun că, de la an la an, vremea va fi tot mai imprevizibilă și se vor înteți fenomenele meteo extreme. Verile vor fi tot mai lungi, vom avea parte de arşiţă cumplită, dar şi de furtuni violente şi precipitaţii abundente.

După cum afirmă climatologii, vremea va fi caracterizată prin temperaturi cu fluctuații tot mai mari şi intensificarea fenomenelor extreme, iar omenirea va trebui să se obișnuiască deja cu aceste modificări bruște ale vremii şi să ia măsuri pentru a tempera schimbarea climei.

Totodată, meteorologii spun că scenariile climatice indică o diminuare a cantităţilor de precipitaţii în viitor, în medie cu 15-20%, în lunile de vară.

 

Fluxul de știri
0