Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Clipe de groază în Franța: Un nou atac terorist, într-un supermarket

© AFP 2024 / Lionel BONAVENTUREPoliția franceză
Poliția franceză - Sputnik Moldova
Abonare
Teroarea se menține în Franța, atacul a fost chiar la casa unui supermarket- "Există suspiciuni privind o încercare apologia crimei cu conotaţie teroristă"

BUCUREȘTI, 17 iun — Sputnik, Evan Răutu. O femeie a atacat cu un obiect tăios două persoane la casa unui supermarket în oraşul La Seyne-sur-mer, situate în sudul Franţei.

Femeia a strigat "Allah Akbar!", a anunţat procurorul din Toulon, relatează AFP.

Din primele informații obiectul folosit este un cutter. Prima victimă, un bărbat, a fost rănit în zona toracelui, şi este acum spitalizat. Ce-a de-a doua victimă este o casieriţă care a fost rănită uşor.

Este vorba de un nou act terorist? "Există suspiciuni privind o încercare de asasinat şi apologia unei crime cu conotaţie teroristă", a declarat procurorul din Toulon, Bernard Marchal.

"Este evident fapta izolată a unei persoane cu tulburări psihice cunoscute, dar acest aspect nu înseamnă că ea nu este radicalizată", a precizat procurorul după ce femeia a ofst reținută.

Din informațiile actuale, aflăm că autoarea atacului nu era cunoscută poliţiei, care acum percheziţionează locuinţa femeii pentru a se găsi eventuale legături cu Statul Islamic.

"Nu ştim încă dacă aceste fapte au legătură cu terorismul, însă, în orice caz, sunt terorizante, pentru că acel bărbat a fost agresat la casa unui supermarket", a declarat procurorul din Toulon, Bernard Marchal, trasnmite Antena 3, citând AFP.

Fluxul de știri
0