Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce le-a urat Igor Dodon medicilor moldoveni cu prilejul zilei profesionale

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон
Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Președintele Igor Dodon a venit cu un mesaj de felicitare pentru medicii din țara noastră - iată ce le-a urat.

CHIȘINĂU, 17 iun — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a felicitat pe medicii din țară cu prilejul zilei lucrătorului medical și a farmacistului.

”Cu această frumoasă ocazie, adresez sincere felicitări și mulțumiri comunităţii medicale pentru dedicația, perseverența și devotamentul în salvarea vieţii și sănătăţii populaţiei. Vă doresc sănătate, optimism, prosperitate și succese în activitatea deloc ușoară pe care o practicați”, a scris președintele Dodon pe pagina sa de Facebook.

El a ținut să sublinieze că profesia de medic este una dintre cele mai nobile din lume, dar şi de o responsabilitate enormă.

Președintele țării consideră că medicii ar trebui să aibă statut de funcționar public.

”Pledez și consider oportun ca medicilor să le fie atribuit un statut similar celui de funcționar public, să beneficieze de un salariu motivant și de garanțiile sociale respective”, a subliniat Dodon.

De asemenea, cu prilejul sărbătorii profesionale, Igor Dodon a semnat un decret de conferire a mai multor distincții de stat unui grup de lucrători medicali.

Fluxul de știri
0