Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Au ieșit din nou în stradă: Șoferii, gata de protest în toată țara

© Sputnik / Miroslav RotariПротест против повышения цен на топливо
Протест против повышения цен на топливо - Sputnik Moldova
Abonare
Șoferii revoltați de creșterea prețului la carburanți anunță organizarea protestelor în toată țara.

CHIȘINĂU, 16 iun — Sputnik. Sâmbătă, zeci de șoferi au ieșit din nou cu mașinile în Piața Marii Adunări Naționale pentru a protesta împotriva majorării prețului la carburanți. Aceștia solicită reducerea prețului plafon pentru benzină, motorină și gaz. Totodată, ei îi îndeamnă pe toți șoferii din țară să organizeze proteste în fiecare oraș.

”Protestul trebuie să ia amploare. Lumea vine de la nordul țării. Noi insistăm ca prețul să fie de 14-15 lei. De ce noi trebuie să plătim accizele. Noi plătim impozitul pe drumuri. Impozitele sunt disproporționate cu veniturile noastre. Stimați guvernanți, nu scoateți oamenii în stradă, nu provocați oamenii”, a declarat un participant la acțiunea de protest.

Peco - Sputnik Moldova
Societate
Surpriză neplăcută pentru șoferi: ANRE majorează din nou tarifele la carburanţi

”Să facem un protest republican, în fiecare oraș”, a propus un alt protestatar.

Amintim că Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noi tarife plafon pentru carburanţi, valabile pentru următoarele două săptămâni, începând cu ziua de 13 iunie.

În ciuda unor manifestații de protest organizate de un grup de conducători auto din ţară, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a majorat din nou tarifele plafon la carburanţi, valabile în perioada 13-26 iunie 2018.

Astfel, în următoarele două săptămâni preţul unui litru de benzină „Premium-95" nu va depăşi 19 lei şi 49 de bani, un plafon majorat cu 34 de bani.

Un litru de motorină va fi comercializat cu un preţ care nu va trebui să fie mai mare de 17 lei şi 41 de bani — un plafon majorat cu 32 de bani faţă de cât era anterior.

Fluxul de știri
0