Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Din 1 iulie, vom plăti mai puțin pentru energia electrică

© Pixabay / PexelsЛампочка
Лампочка - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii vor plăti cu 20 de bani mai puțin pentru un kilowatt/oră. ANRE a micșorat tarifele la energia electrică.

CHIȘINĂU, 15 iunie – Sputnik. Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a micșorat astăzi tarifele pentru energia electrică livrată consumatorilor finali de Î.C.S.,,RED Union Fenosa” S.A. și, respectiv, Î.C.S.,,Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” S.R.L și S.A.,,RED Nord” și, respectiv, S.A.,,FEE Nord”. 

Национальное агентство по регулированию в энергетике - Sputnik Moldova
Tariful la apa din Chișinău va crește, iar energia electrică se va ieftini

Potrivit deciziei ANRE, din 1 iulie 2018, consumatorii casnici racordați  la ”Gas Natural Fenosa” vor plăti cu 20 de bani mai puțin pentru un kilowatt/oră (kW/h). Tariful a fost micșorat de la 1,99 de lei pentru un kW/h la 1,79 de lei. Totodată, consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele de distribuție de înaltă tensiune vor achita 1,34 de lei pentru un k/Wh, iar consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele de distribuție de tensiune medie vor achita 1,60 de lei pentru un k/Wh.

Consumatorii casnici care sunt racordați la rețelele de  S.A.,,FEE Nord”  vor plăti, din 1 iulie, în loc de 2,12 pentru un k/Wh – 1,91 de lei. 

 

 

Fluxul de știri
0