Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce crede președintele Dodon despre publicistica lui Mihai Eminescu

© Igor DodonIgor Dodon a depus flori la bustul lui Mihai Eminescu
Igor Dodon a depus flori la bustul lui Mihai Eminescu - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a depus flori la bustul lui Mihai Eminescu din Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt - iată ce crede el despre publicistica eminesciană.

CHIȘINĂU, 15 iun — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a depus flori la monumentul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor din Capitală, cu prilejul aniversării a 129 de ani de la trecerea în eternitate a marelui poet și publicist.

Președintele moldovean a accentuat că opera sa publicistică rămâne a fi una de actualitate.

”Am depus flori la monumentul marelui poet, Mihai Eminescu, la 129 de ani de la trecerea sa în eternitate. Deși viața i-a fost zbuciumată și atât de scurtă. Poetul a lăsat în urmă un tezaur cultural de valoare imens pe care îl vom păstra și transmite urmașilor noștri. Opera eminesciană, una inestimabilă, rămâne o sursă inepuizabilă de inspirație pentru noi toți — cititorii și admiratorii săi. Publicistica sa poartă un caracter de analiză critică a vieții social-politice de atunci, rămânând a fi actuală și în timpurile noastre”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

 

Fluxul de știri
0