Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum explică președintele ANI numărul mic de inspectori de integritate

© SputnikRodica Antoci
Rodica Antoci - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritatea Națională de Integritate este în proces de angajare a inspectorilor de integritate.
Cum explică Președintele ANI numărul mic de inspectori de integritate

Președintele ANI, Rodica Antoci, a relatat cum se desfășoară procesul de angajare în funcția de inspector de integritate.

"Din peste 40 de persoane care s-au înscris la concurs, dar și după mai multe  probe, numărul candidaților s-a redus până la șase, iar doi dintre aceștia nu au trecut de poligraf, chiar dacă această probă, după decizia Curții Constituționale, nu este una eliminatorie. Respectiv, ANI urmează să angajeze acum doar patru inpectori de integritate", a declarat în studioul radio Sputnik Moldova Rodica Antoci.

Ea mai spune că partenerii externi sunt în așteptarea desemnării unui corp de inspectori de integritate bine pregătiți, cu CV curate și bine motivați financiar.

Potrivit Legii cu privire la Autoritatea Naţională de Integritate, inspectorul de integritate este persoana angajată în această funcţie prin concurs  care este responsabil de efectuarea controlului averii și al intereselor personale, al conflictelor de interese, al incompatibilităților și al restricțiilor. Funcţia de inspector de integritate este o funcţie publică cu statut special. 

Fluxul de știri
0