Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cât vin putem consuma în timpul mesei: Iată ce spun specialiștii

© Sputnik / Anna Anastasiadi / Accesați arhiva multimediaVin
Vin - Sputnik Moldova
Abonare
Specialiștii le recomandă oamenilor să consume băuturi alcoolice în timpul mesei, întrucât acestea au și unele beneficii asupra sănătății.

CHIȘINĂU, 15 iun — Sputnik. Moldovenii se împart în două categorii — cei care consumă alcool în exces și cei care nu gustă deloc din licoarea magică. Specialiștii ne recomandă însă să consumăm băuturile alcoolice cu moderație, atunci când luăm prânzul sau cina. 

Cogniac - Sputnik Moldova
Societate
Rușinos: Moldovenii sunt lideri în topul celor mai mari consumatori de alcool

Nutriționiștii spun că este bine ca oamenii să bea câte 150 de ml de vin în timp ce consumă mâncarea preferată. Alcoolul va crește pofta de mâncare și îi va relaxa pe cei care au avut o zi grea de muncă.

Cum consumăm vinurile?

Specialiștii ne recomandă să bem vinurile roșii la temperatura camerei, la fel și vinurile tămâioase, iar șampania și vinurile dulci se beau reci.

Atunci când avem în meniu pește este recomandat să bem vinuri albe, seci. Dacă am pregătit carne albă, nutriționiștii spun că trebuie să optăm pentru o sticlă de vin roșu. În schimb, când avem în meniu carne roșie se recomandă vinurile mai tari.

Vinul nu se amestecă în niciun caz cu apă, așa cum nu este recomandată apa în timpul mesei. Apa și vinul sunt două băuturi prețioase. Ele își păstrează „valoarea" doar dacă sunt băute separat.

Atunci când oamenii merg la o petrecere care durează toată noaptea, trebuie să țină cont în ce ordine consumă vinurile.

— nu se consumă un vin dulceag între două vinuri (albe sau roșii) seci;
— vinurile albe și seci vor fi băute înaintea celor roșii;
— vinurile albe foarte dulci se consumă după cele roșii;
— ordinea este întotdeauna astfel, în creștere: mai întâi vinurile slabe, apoi cele tari; mai întâi vinul nou, apoi cel vechi;
— vinurile de tip șampanie sau spumante pot fi consumate după sau înaintea celor nespumante, dar nu între ele.

Fluxul de știri
0