Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sfânta Basarabiei: Sărbătoarea care îi va aduna pe creștini la Mănăstirea Cușelăuca

© Photo : mitropolia.mdSf. Agafia Maranciuc
Sf. Agafia Maranciuc - Sputnik Moldova
Abonare
Comunitatea Mănăstirii Cușelăuca îi invită pe creștinii ortodocși la sărbătoarea Sfintei Fericite Agafia care este cinstită în Moldova pe 22 iunie.

CHIȘINĂU, 14 iun — Sputnik. Al doilea an consecutiv, pe 22 iunie, creștinii din Republica Moldova o vor cinsti pe Sfânta Agafia de la Mănăstirea Cușelăuca, cea care a fost canonizată de Biserica Ortodoxă din Moldova la 24 septembrie 2016.

Comunitatea Mănăstirii Cușelăuca îi invită pe creștini să participe la sărbătoarea Sfintei Fericite Agafia.

”Iubiţi fraţi întru Hristos Domnul, avem bucuria de a vă invita să participaţi vineri, 22 iunie 2018, la sărbătorirea Sfintei Fericitei Agafia de la Mănăstirea Cușelăuca”, anunță Mănăstirea Cușelăuca.

Programul serviciului divin

— Începând cu ora 8.45 se vor citi Ceasurile 3 și 6;

— La ora 9.00 — Slujba Sfintei Liturghii, urmată de Te-Deum-ul praznical, în cinstea Sfintei Fericitei Agafia.Moaştele Fericitei Agafia (Maranciuc), trecută la cele veşnice în anul 1873, se află la Mănăstirea Cuşelăuca.

Viața Sfintei Fericite Agafia Maranciuc de la mănăstirea Cușelăuca>>>

În cadrul ședinței Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse din 15.07.2016, în urma prezentării raportului președintelui Comisiei Sinodale pentru Canonizarea Sfinților, PS Pancratie, Episcop de Troițk, la cererea Mitropolitului Vladimir și a Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, a fost luată decizia privind canonizarea ascultătoarei Agafia Maranciuc de la mănăstirea Cușelăuca. Pomenirea ascultătoarei Agafia a fost stabilită ziua trecerii sale la cele veșnice — 9/(22) iunie.

Fluxul de știri
0