Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Irina Guma are 87 de ani, s-a îmbrăcat în ie și a spus cu mândrie de ce iubește Moldova

Abonare
Irina Guma este o femeie cu o energie debordantă, ar putea ore în șir să cânte, să spună bancuri sau poezii. Ea a răspuns provocării lansate de Sputnik Moldova, și-a îmbrăcat costumul popular și a venit din satul Peresecina, raionul Orhei, să ne spună de ce iubește Moldova.

A muncit ca asistentă medicală, iar pentru implicarea sa în diverse activități sociale i-au fost conferite diplome de merit și distincții, este veteran al muncii în domeniul ocrotirii sănătății. Este și o fire artistică. În cadrul emisiunii Sputnik Matinal, Irina Guma ne-a spus cu mândrie că poate cânta ore în șir în față bătrânilor de la azil sau a bolnavilor din spitale.

"Trebuie să fii om bun, oriunde și oricând, iar costumul popular să-l porți cu mândrie. Este un semn de respect față de neamul tău. Oamenii se bucură când mă văd în costum popular, citesc asta în privirea lor" spune Irina Guma.

Fii și tu parte a campaniei de promovare a iei, a portului popular, a dragostei de țară. Îmbracă o ie și înregistrează un video în care ne spui cu mândrie de ce iubești Moldova. Postează filmulețul pe o rețea de socializare, provoacă-ți și alți prieteni să facă la fel, cu cât mai mulți, cu atât mai bine:). Trimite link-ul către pagina noastră de facebook Radio Sputnik Moldova sau Sputnik Moldova.

Noi vom avea grijă ca o lume întreagă să cunoască motivele pentru care îți iubești țara și porți cu mândrie ie. Iar pe 24 iunie, de Ziua Internațională a Iei, Sputnik Moldova va oferi în dar o ie autorului celui mai frumos filmuleț.

Timp de zece zile, de pe 14 până pe 24 iunie, Radio Sputnik Moldova va realiza interviuri în exclusivitate cu meșterii populari din Republica Moldova, cei care știu să confecționeze și să promoveze costumul popular autohton. Fiți cu ochii și urechile pe noi.

Fluxul de știri
0