Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șapte sfaturi pentru ca mersul cu taxiul să nu ajungă o aventură riscantă

© cont.wsПолный список служб такси Кишинева
Полный список служб такси Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Călătoria cu taxiul costă și este cu atât mai neplăcut situația când calitatea serviciul acordat nu corespunde nici pe departe prețului achitat.

CHIȘINĂU, 12 iun — Sputnik. Pentru evitarea unor situații neplăcute atunci când ne deplasăm cu taxiul, este necesar să ținem cont de câteva aspecte.

Pentru informării consumatorilor despre prestarea corectă a unui serviciu de taxi, Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței vine cu șapte sfaturi extrem de utile în acest sens.

În primul rând, atunci când urcăm în mașina de taxi trebuie să ne asigurăm că acest transport aparține unei firme autorizate. Astfel, aceasta trebuie să aibă numere galbene, iar lampa de taxi este în stare funcțională și e fixată pe mașină. În salonul mașinii trebuie să fie instalat taximetrul (aparatul ce înregistrează distanța parcursă și emite bonul de casă).

Taxi - Sputnik Moldova
Societate
Cât vom plăti pentru serviciile de taximetrie după aprobarea noilor reguli de călătorie?

Totodată, pe portierele din față ale mașinilor trebuie să fie afișate tarifele pe kilometru și pe oră, precum și tariful de pornire, în așa mod ca acesta să fie vizibil de la o distanță de 5 metri.
În interiorul mașinii trebuie să fie la vedere ecusonul cu numele și fotografia conducătorului auto, precum și denumirea agentului transportator.

Consumatorul îi poate solicita șoferului să-i prezinte: buletinul de verificare metrologică a taximetrului, certificatul de competență profesională a șoferului, foaia de parcurs.

La sfârșitul călătoriei, pasagerul trebuie să achite taxa de deplasare conform bonului de casă.

Consumatorul îi poate solicita șoferului deplasarea spre destinația finală pe orice drum deschis circulației publice.

Se permite transportarea fără plată cu taxiul a bagajelor care, conform gabaritelor, pot fi plasate liber în portbagaj cu capacul închis.

În cazul în care considerați că vi s-au încălcat drepturile în cadrul prestării serviciului de transportare în regim taxi, vă puteți adresa cu o reclamație către agentul economic prestator de serviciu. Dacă acesta nu vine cu o soluție acceptabilă, soluția este să vă adresați Agenției.

Fluxul de știri
0